Zsirai pincészet - minőségi tokaji, villányi, somlói borok

...saját értékeink újraélesztésével, egyedi termékek
létrehozásával igyekszünk a Magyar Bor nevét öregbíteni.
facebook.com/zsiraipinceszetf Kereséss info@zsiraipinceszet.hum

Pincészetünk

"Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, kitartás, szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem, egyediség"

(Zsirai Csaba 1961-2011)

Ezen irányelvek alapján nevelt minket Édesapánk, ezek alapján keltette életre a Zsirai Pincészetet, és ezek alapján törekszünk beteljesíteni az álmát, az örökségét. A természet és a természetesség szeretete, az értékek megőrzése, a magyar bor tisztelete vezérelték, amikor szőlő-, és pincebirtokossá vált és elindult az úton, amelynek köszönhetően ma három jelentős hazai borvidéken vagyunk jelen, és készítünk borokat.

borospince Mád

A kezdetben kedvtelésként, a monoton irodai munkából való menekülés reményében induló borászkodás, mára egy több borvidéken is jelen levő, összesen 18 hektár szőlőt művelő Pincészetté nőtte ki magát.

A tokaji borvidéken, Mádon, a villányi borvidéken, Palkonyán valamint a somlói borvidéken, a hegy déli oldalán, Somlóvásárhelyen rendelkezünk pincével, és kizárólag saját szőlőből készítjük a borainkat." Kiváló termőhely, idevaló fajta, lelkiismeretes gondoskodás, jó esztendő" szerintünk ez a jó borok titka.

Mondhatni " hungarikumok" előállításán dolgozunk: mindhárom borvidéken próbálkozunk őshonos, már-már feledésbe merült szőlőfajták termesztésével, a fajtáknak megfelelő művelésmód mellett.

Édesapánk hitvallását jelenleg Édesanyánkkal és pár alkalmazottal - akik inkább segítő barátok - visszük tovább, illetve tartjuk életben, törekedve arra, hogy méltó emléket állítsunk neki.

Zsirai Petra és Kata