Zsirai pincészet - minőségi tokaji, villányi, somlói borok

...saját értékeink újraélesztésével, egyedi termékek
létrehozásával igyekszünk a Magyar Bor nevét öregbíteni.
facebook.com/zsiraipinceszetf Kereséss info@zsiraipinceszet.hum

Híreink

Összefoglaló 2017 november

Igen mozgalmas időszakon vagyunk túl, ezért gondoltuk, hogy kicsit bővebben megosztjuk veletek, mi is történt velünk az elmúlt hónapban.

Az ősz mindig rettentő forgalmas időszak egy borászat életében. Természetesen ez leginkább a szüretnek köszönhető, de az utóbbi időben számos itthoni, illetve külföldi rendezvény tette színesebbé az amúgy sem szürke hétköznapjainkat:

Junibor tagság:

Nálunk még javában tartott a szüret, mikor kiderült, hogy nagy örömünkre Kata felvételt nyert a Junibor – Fiatal Borászok Egyesületbe. Hatalmas lelkesedéssel vágunk bele a közös munkába, és örülünk, hogy ilyen csapattal dolgozhatunk a magyar borkultúra felemelkedéséért.

Kína:

Idén harmadik alkalommal látogattunk el a Shanghaiba a világ legnagyobb kiállításának, a Prowinenak a kínai rendezvényére. A mostani látogatásunk is megerősített minket abban a hitben, hogy a világ egyik legnagyobb felvevő piacán is helye van a magyar bornak. Az MTÜ által szervezett közösségi standon (véleményünk szerint az egyik legigényesebb stand volt a mienk a kiállításon :) ), nagyon magas szinten képviseltük a többi borászattal együtt Magyarországot.

A legnagyobb sikert az aszúval arattuk, de külön öröm volt, hogy a száraz furmint, mint a kintieknek teljesen ismeretlen kategória, milyen pozitív visszajelzéseket kapott.

Teltházas magyar mesterkurzus Zsirai borokkal Forrás: MTÜ.

Gyengébb? Nem!

Novemberben jelent meg Szabó Edit könyve, amit már nagyon vártunk. A Gyengébb? Nem! 26 női borász történetét meséli el egy-egy interjún keresztül. Nagyon örülünk, hogy Kata is szerepel a műben, aminek a novemberi közönségtalálkozója is hatalmas siker volt a budapesti Magvető Caféban. Ideális karácsonyi ajándék minden borkedvelőnek, mellesleg receptkönyvnek sem utolsó. ;)

Könyvbemutató, Magvető Café, Forrás: Gyengébb? Nem! Facebook oldala

A fentieken kívül részt vettünk Varsóban a Wojciech Bonkowski által vezetett, Lengyelország egyik legnépszerűbb online boros magazinja, a Winicjatywa által szervezett első nagy Tokaji borbemutatón. Egy mindig színvonalas, és jó hangulatú Winelovers kóstolón is megjelentünk, illetve egy szuper jól sikerült borvacsorán is túl vagyunk Pauli Zolival, és a Palkonyha csapatával. A Balassi Intézet meghívására Ljubljanába utaztunk, ahol egy borkóstolón nyílt lehetőségünk a bemutatkozásra, valamint jártunk Kassán is, ahol a Furmint Fórumon vettünk részt.

Palkonyha borvacsora, Forrás: Szindbád az Utazó

Ahogy a fentiek is mutatják ebben a hónapban sem unatkoztunk, és persze az élet decemberben se áll le. 6.-án, egyből egy nagyon ígéretes borvacsorával indítunk a Tokaj Y-nal. Bővebb információ itt.

December 8-án a budapesti Palackban találkozhattok velünk, ahol a Sommelier Színház - Nők a "Palack" mögött című rendezvényen Kata is a meghívott borásznők között lesz. Információ és jegyek.

A további aktuális eseményeinkről is folyamatosan hírt adunk, kövessétek Facebook oldalunkat, hogy naprakészek legyetek! :)

További híreink

Összefoglaló 2017 november

Igen mozgalmas időszakon vagyunk túl, ezért gondoltuk, hogy kicsit bővebben megosztjuk veletek, mi is történt velünk az elmúlt hónapban.

Tokaj Generation Y a Nagy Tokaji Borárverésen

A Tokaj Generation Y egyik célja, az új tokaj-hegyaljai borászgeneráció tagjaként, hogy a borvidéki élet szerves része legyen és a borvidéki összefogásokba bekapcsolódjon, ezzel…

Tokaji Árverés 2016.04.23

Idén is megrendezésre kerül a Tokaji Tavasz rendezvény a Tokaji Borlovagrend gondozásában. Az április 22-23-i hétvégén érdemes lesz a borvidékre látogatni, ugyanis a számtalan…