Alkotás, gondosság, alaposság, értékek, megőrzés, kitartás
szeretet, öröm, szépség, báj, egyszerűség, érzés, értelem, egyediség

Ezen irányelvek alapján nevelt minket Édesapánk, ezek alapján keltette életre a Zsirai Pincészetet, és ezek alapján törekszünk beteljesíteni az álmát, az örökségét. A természet és a természetesség szeretete, az értékek megőrzése, a magyar bor tisztelete vezérelték, amikor szőlő-, és pincebirtokossá vált és elindult az úton.

Zsirai Petra Kata
Zsirai Kata Petra Mobile
mad-tokaj-map
Tokaji Borvidek

Tokaj-hegyalja

Tokaj-Hegyaljáról, a tokaji borokról nem lehet megindultság nélkül beszélni. Ez a terület számunkra nem egyszerűen borrégió, hanem annál sokkal több: nemzeti identitásunk része. A tokaji szőlők első írásos említése 1252-ből való, és ha szőlő volt itt, bizonyára volt bor is, még ha nem is olyan, amilyennek ma ismerjük. Tokaj ma is zárt borvidék, hat engedélyezett szőlőfajtájából a két legfontosabb a furmint és a hárslevelű.

Forrás: Magyar Bor – Személyesen

Bővebben
Mád

Mád

A település szerepe Tokaj-Hegyalján napjainkban is elvitathatatlan. A területi adottságoknak, a helyi termelők szakértelmének, a hagyományoknak köszönhetően továbbra is a borvidék egyik legmeghatározóbb települése.

Bővebben
Gab 6913

Középhegy

Szívünknek az egyik, ha nem a legkedvesebb területe a Középhegy. Mád egyik legészaknyugatibb dűlője, amely nevének eredeti jelentése két szőlőhegy közötti terület. Ugyanis a Középhegy, a Holdvölgy, a Padihegy és a mádi Úrágya-Köves szőlőhegyek között helyezkedik el.

Bővebben

Középhegy Tokaji Furmint

Dűlőszelektált, száraz fehérbor
Illatában tipikus furmint, körtés-birses jegyek fogadnak. Elegáns, markáns bor, igazi egyéniség, hosszú érlelési potenciállal.
Bővebben
Unikornis Termek Elso Utolso201918171615141312111098765432Unikornis Termek Elso Utolso1

Szent Tamás Tokaji Furmint

Első évjáratunk a Szent Tamás dűlőből
Illatban kicsit visszafogottan, de szépen érvényesülnek a furmintos jegyek. A korty nagyon intenzív, szinte berobban a szájba.
Bővebben

Tokaj Dry by Zsirai

Furmint és hárslevelű házasítása
Az illatban jelen levő sárga gyümölcsös, virágos jegyek szépen visszaköszönnek kóstolva is. Friss lendületes, nagyon jó ivású bor.
Bővebben

Tokaji Aszú

Tokaji borkülönlegesség
A külön szüretelt aszúszemek feltárásával készült aszútészta musttal történő áztatásából született. Illatban és ízben is végtelenül komplex bor, az íze hosszú percekig elkísér.
Bővebben

Tokaji Hárslevelű Betsek

Borkülönlegesség a Betsek-dűlőből
Színe gyönyörű tiszta, a méz, az ananász és az ázsiai körte jegyeivel. Aromás száraz bor, hosszan tartó illattal és komplex, jó savakkal.
Bővebben

Találkozz velünk!

Furmint Február Nagykóstoló

Furmint Február Nagykóstoló

Hagyományok Háza, Budapest
16:00 – 22:00

Februárban ugyan elmaradt, de májusban bepótolhatjuk a Furmint Februárt egy Nagykóstoló keretein belül is! Ünnepeljük tavasszal is a furmintot, várunk szeretettel benneteket a Hagyományok Házában! Részletek:

Mádi Pezsgés

Mádi Pezsgés

Mád
14:00 – 21:00

Mád első pezsgő fesztiválján várunk mi is a Bercsényi utcában pezsgő- és borkóstolóval. Váltsd ki a pezsgőútleveled és kövesd nyomon a kóstolókat a különböző pincészeteknél! Lesznek még ezen kívül finom ételek, egész napos programok, koncertek is. Töltsd velünk a szombat délutánt!

Pünkösdi Nyitott Pincék

Pünkösdi Nyitott Pincék

Palkonya
10:00 – 22:00

Immár 27. alkalommal kerül megrendezésre a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.  Idén is 2 napon át, június 4-e szombattól június 5-e vasárnapig, szuper programokkal és feledhetetlen hangulattal várjuk a látogatókat! Látogass meg minket a Pincesoron! Részletek az eseményről:

Nyári Zsendülés 1.0

Nyári Zsendülés 1.0

Mád
11:00 – 22:00

Az idei nyár első programjának időpontja a pünkösdi hosszú hétvégére esik, így senkinek nem kell hazarohannia, lesz időnk tartalmas programokkal feltölteni ezt a pár napot. Várunk szeretettel június 4-én és 5-én! További információk hamarosan!

Etyeki Piknik 12 – Júniusi Filmfröccs

Etyeki Piknik 12 – Júniusi Filmfröccs

Etyek
10:00 – 18:00

Nyári nap, egy pohár fröccs és kertmozi – mi kell még? Etyeken most a szőlőlugas mellett, egy piknik plédről mozizhatsz vagy filmesekkel diskurálhatsz egy palack bor mellett! Az Optimus Winery vendégborászaként mi is részt veszünk az eseményen, várunk szeretettel!

05/19
05/21
06/04
06/04
06/11

Hírek