A Borjour Magnumon debütál a Furfangos

Home / Hírek / A Borjour Magnumon debütál a Furfangos
A Borjour Magnumon debütál a Furfangos

Furfangos névre keresztelt új borunk elsőként a Borjour Magnumon mutatkozik be. A névválasztást és a megújult címkét a tavaly év végi kreatív pályázatuk egyik résztvevője, a Lámpás ’92 Alapítvány és Kesserű Andrea iparművész által készített pályaművek ihlették. Az új nedűt webshopunkon keresztül vásárolók február 18-tól kedvezményesen juthatnak az alapítvány fogyatékkal élő fiataljai által készített különleges női kiegészítőkhöz.

A Furfangos 2012-es, korai szüretelésű furmintból készült száraz fehérbor, amelyet hordóban erjesztettünk és érleltünk. „Jó savgerincű, aromás, körtés, közepesen intenzíven alkoholos, könnyen iható, fiatalos, lendületes, kedves furmint, melynek gyümölcsössége mellett tartása is van, szépen és egészen hosszan mutogatja jó arányait.” – így jellemezte a bort a VinCE Magazin, a közelmúltban tett, mádi pincelátogatásuk kapcsán.

És hogy honnan ered a Furfangos név? Tavaly év végi „Keltsd életre a parafadugót!” című pályázatunk legjobbjai között voltak a Lámpás ’92 Alapítvány „Sommelier ékszerei és táskája” címet viselő művek is. Az ötletes kiegészítők különlegessége abból fakad, hogy a tárgyakon az alapítvány fogyatékkal élő fiatalja, Agócs Roland által kézzel írt, ismert Petőfi vers, a Furfangos borivó olvasható.

Borjour

Már a pályázat során felfigyeltünk az alapítvány lelkes, ügyes kezű fiataljaira, és úgy véltük, hogy ha mód lesz rá, szívesen dolgoznánk velük együtt, amivel talán mi is hozzájárulhatunk az ő ismertségükhöz, sikerükhöz. A 2012-es tokaji furmint kapcsán adódott a lehetőség, és felkerestük ötletünkkel az alapítványt, aminek eredménye lett a Furfangos név, és az új borospalack címkéjét díszítő híres Petőfi vers.

Nagy örömmel vettük, hogy az alapítvány partner volt az együttműködésben, amely elsősorban értelmi fogyatékos fiatal felnőttek számára nyújt személyre szabott, egyedi lakhatási és foglalkoztatási lehetőségeket. Ez utóbbira ad esélyt a gödi Lámpás Műhely, ahol különböző népművészeti kismesterségekkel foglalkoznak (gyékényszövés, gyapjú- és szőnyegszövés, és gyöngyékszer készítés). Az autentikus technikával, természetes anyagok felhasználásával készült kimagasló minőségű termékek pedig forgalomban is kaphatók.

A Furfangos bort legkorábban a Borjour Magnumon kóstolhatják meg a borkedvelők, ahol az említett ékszerekből is néhány megcsodálható. Akik pedig webshopunkon keresztül rendelik meg, február 18-tól kedvezményesen juthatnak hozzá a Furfangost megihletett kiegészítőkhöz.