A szemlélet és a borok átalakultak, máshova került az origó.

Home / Hírek / A szemlélet és a borok átalakultak, máshova került az origó.
A szemlélet és a borok átalakultak, máshova került az origó.

Őszinte és igazi

Könnyű beleszeretni abba a szellemiségbe és borkészítési filozófiába, amit a birtokon az elmúlt 10 évben követünk – természet, szeretet, család. A természet kihasználása helyett a vele való együttműködés a szőlőtermelés és a borkészítés minden fázisában megjelenik.

Kísérletezünk, tapasztalunk, tanulunk

Immáron 10 esztendeje annak, hogy a Zsirai borászat mögött családunk női tagjai sorakoznak fel üzletasszony, borász, pincemester, generál kivitelező szerepkörökben tetszelegve.

Sok minden történt a birtokon az elmúlt néhány években. Rengeteg szőlőben és pincében töltött óra, éjszakába nyúló műszakok, hajnali kelések és folyamatos tanulás jellemezte napjainkat. A szőlő mellett a kóstolóterem megújulása, a vendégház átépítése is megtörtént összhangban a borászattal.

A szemlélet és a borok átalakultak, máshova került az origó

A 2021-es borok kijövetele ennek kerek évforduló apropóján, figyelmet követelnek ki maguknak. Nem olyan rég úgy határoztunk, hogy ehhez változást eszközölünk.

Az új projekt ötlete válaszként született arra a kérdésre, hogyan látjuk magunkat 2024-ben – hamarosan felfedjük előttetek is –.

Számunkra az egyik legfontosabb elhatározás idén: erőt meríteni a múlt értékeiből, kiaknázni új lehetőségeket és több személyes időt veletek tölteni.