Furmint Ünnepi programajánlónk

Home / Hírek / Furmint Ünnepi programajánlónk
Furmint Ünnepi programajánlónk

Szeptember első hétvégéjén újra Furmint Ünnep Mádon. Az eseményen nemcsak színes programok várják az érdeklődőket, hanem Mád pincészetei is kinyitják kapuikat, így, mi is szeretettel várunk minden borkedvelőt.

Aki ellátogat felújított borászati üzemünkbe, a borkóstolás és üzemlátogatás mellett Tátrai Zsolt fotóművész kiállítását is megtekintheti “A tokaji borkészítés több száz éves története” címmel. A kiállításnak stílszerűen az 1700-as évek végén épült, egykoron gr. Szirmay család tulajdonában is lévő épület ad helyet, amelynek felújítása során igyekeztünk megtartani az eredeti állapotát.

A több száz éves borházban ma már borkóstoló terem, valamint palackozó egység is található, ez utóbbiban 1 nap alatt 4-5 ezer üveg bor palackozására van kapacitás. A ház alagsorában két kisebb pincét alakítottunk ki, egyikben borkezelések, a másikban pedig a már lepalackozott borok tárolása történik. Az üzemhez tartozik még egy külön bejáratú földbe vájt 80 – 90 méteres boltíves érlelő pince is, ahol a hangulatos, gyertyafényes borkóstolókat tartjuk. Azok, akik kedvet kaptak a pincelátogatáshoz, előzetes bejelentkezés alapján ezt egész évben bármikor megtehetik.

Legközelebbi fesztiválok, ahol találkozhattok velünk:

  • 2013. szeptember 6-7. Mádi Furmint Ünnep
  • 2013. szeptember 11-15. Budavári Borfesztivál
  • 2013. szeptember 12-22. Örökség Fesztivál –Pécsi Napok