Lezárult a pályázatunk, indulhat a licit!

Home / Hírek / Lezárult a pályázatunk, indulhat a licit!
Lezárult a pályázatunk, indulhat a licit!

Véget ért a „Keltsd életre a parafadugót!” című pályázatunk, a december 4-én tartott sajtótájékoztatóval egybekötött díjátadón kihirdettük a nyertest.

A legjobb kilenc – életnagyságban elkészített – alkotást (a top tízből egy versenyző visszalépett), december 4-én a Vármegye Galériában tartott díjátadó ünnepség keretében állítottuk ki, amelyre a sajtó képviselőit is meghívtuk. A Tokaji Borbarátnők Társasága, Az ihatóbb Magyarországért Egyesület, és pincészetünk képviselőiből álló Zsűri az ünnepség előtt vette szemügyre a tervek alapján kivitelezett kreációkat, és döntött arról, hogy ki nyeri meg a pályázat fődíját.

Licit

Az ítészek nemcsak azt vették figyelembe, hogy mennyire felelnek meg a művek az előzetes terveknek, hanem a kivitelezés minősége is az értékelési szempontok között volt. A győztes kiválasztása nem volt egyszerű, hiszen valamennyi pályázó rengeteg munkát fektetett a saját kreációjának elkészítésébe. A zsűri összességében a „Bacchus hordója” alkotást találta a legjobbnak, így a 100 ezer Ft-os fődíjat és a 6 fő részére szóló borkóstolót Hetes Réka nyerte meg. A Tokaji Borbarátnők Társasága által felajánlott különdíjat pedig Nyáry Erika, a SzőlőZsir-ai kitalálója kapta.

Akik szeretnék jobban megismerni a kreatív alkotókat és szívesen bepillantanának az alkotófázis kulisszái mögé, azok médiapartnerünk, a Borgőz borblog jóvoltából mini interjúkat olvashatnak Facebook oldalunkon. Ha felkeltettük az érdeklődésed, és személyesen is szeretnéd megnézni az alkotásokat egy finom Zsirai bor társaságában, akkor ezt megteheted. A legjobb műveket kereskedelmi partnereink üzletében helyezzük ki december 15-ig, ahol kóstolhatsz, vagy vásárolhatsz is borokat. És hogy hol, melyik alkotás lesz megtalálható, facebook oldalunkon tesszük közzé.

Licit2

Tekintettel arra, hogy a fődíjat nyert alkotást szeretnénk megtartani, és saját pincészetünkben kiállítani, ezért a kiállítás ideje alatt, december 5-15. között összesen 8 db alkotásra lehet licitálni a Licitaljunk.hu oldalon. A befolyt összeget a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet „Fajtagyűjtemény létesítése” projektjének ajánljuk fel, amelynek keretében őshonos szőlőfajták megmentésén, gyűjteménybe rendezésén tevékenykednek.

Ezúton gratulálunk még egyszer minden pályázónak és köszönjük szponzorainak, a Procork Kft.-nek, a HP-Cork Kft.-nek, a Hungarokork-Amorim Zrt.-nek, és a Naturo-Kork Kft.-nek, hogy parafadugó felajánlásukkal hozzájárultak a pályázat színvonalas lebonyolításához.

Licit3