Megnyitotta kapuit mádi üzemházunk

Home / Hírek / Megnyitotta kapuit mádi üzemházunk
Megnyitotta kapuit mádi üzemházunk

A hétvégén ünnepélyes keretek között adtuk át újonnan létesített üzemházunkat. Az épület kivitelezési-felújítási munkálatai 2010 óta zajlottak, a projekt a „Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatás” keretében valósult meg.

A beruházás célja a borelőállítás kisüzemi lehetőségeinek maximalizálása volt, a tokaji borok tradícióit biztosító körülmények között. A birtokunkban lévő, leromlott állapotú történelmi jelentőségű borházat igyekeztünk lehetőség szerint korhűen helyreállítani, jellegzetességeit megőrizni. A helyreállított épületben helyet kapott egy szőlőfeldolgozó terem, egy palackozó terem, érlelő helyiségek és kiszolgáló helyiségek, valamint egy impozáns kóstolóterem is, ahol a vendégfogadás történik. A projekt keretében új eszközöket és gépeket vásároltunk, amelyek lehetőséget teremtenek egyedi bortételek előállításához, kezeléséhez és palackozásához, valamint termelő kapacitásunk növeléséhez.

A ház nyitva áll az érdeklődők előtt, ahol üzemlátogatással és pincelátogatással egybekötött borkóstolókkal várjuk vendégeinket!