Tokaji Árverés 2016.04.23

Home / Hírek / Tokaji Árverés 2016.04.23
Tokaji Árverés 2016.04.23

Idén is megrendezésre kerül a Tokaji Tavasz rendezvény a Tokaji Borlovagrend gondozásában. Az április 22-23-i hétvégén érdemes lesz a borvidékre látogatni, ugyanis a számtalan program mellett helyet kap az esemény fő attrakciója a Nagy Tokaji Borárverés, ahol egyedi, limitált tételek kóstolására és licitálására nyílik lehetőség.

Az árverési tételek gönci hordós, fél gönci hordós és palackos mennyiségekben kerülnek kalapács alá. Különlegességüket bizonyítja, hogy azok máshol nem kerülnek kereskedelmi forgalomba, minőségüket pedig szakmai kóstoló bizottság garantálja.

Pincészetünk a 2015-ös Középhegy Furmint Hordóválogatás borával vesz részt az árverésen. A nagy sikerű 2013-as Középhegy Furmint után sikerült elkészíteni annak méltó utódját, abból is a legszebb hordós tételt bocsátjuk licitre. A bor többszöri szüret házasításából készült, mindegyik szüret alkalmával bogyózást követően 3-4 órát áztattuk a szőlőszemeket a mustban, majd egy kíméletes préselést követően hordóban, spontán erjesztettük. Erjedés után házasítottuk, jelenleg egy 136 literes hordóban érleljük.

Arveres16

„Illatában élénk fűszeresség érezhető, menta, ánizs, némi sós beütéssel. Kissé visszafogott, de levegővel nagyon szépen megnyílik. Szájban határozott savak fogadnak, eleven, de nem túlzó sem mennyiségét, sem minőségét illetően. Kis cserzőanyag érezhető a savak mellett. Kimondottan hosszú és tartós a szánkban. Ízeiben is keveredik egy finoman visszafogott zöldfűszeres vonal a sós-ásványos jegyekkel. Egyenes vonalú, szép szerkezetű bor, mely fejlődése legelején tart.” (Mészáros Gabriella)

További információ a Tokaji Borlovagrend weboldalán érhető el.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! Licitálásra fel!