Wine Anorak Hungarian Wine Summit összefoglaló
Nemrég megjelent egy összefoglaló a Wine Anorak oldalán a Hungarian Wine Summitról, illetve a magyar borokról. Pincészetünkről a következő sorok szerepelnek a cikkben:
"Zsirai Kata, a Zsirai Pincészet borásza gyönyörű világossággal magyarázza el a furmint és a hárslevelű jellegzetes tulajdonságait mind a száraz, mind az édes borkészítésben, valamint a történelmet, a bort és a terroirt tökéletes angolsággal. Szerénysége és érzékenysége csodálatra méltó az általa és családja által készített kiváló borok mellett. Ő és testvére mindössze 24, illetve 21 évesen vették át a borászatot, miután édesapjuk meghalt. Természetes erjesztést alkalmaznak, és minden boruk saját termesztésű szőlőből készül.
Megkóstoltuk:
Betsek Furmint 2018 - Ez a bor elegánsan strukturált és mégis macskás ívekkel teli - koncentrált és telt, mégis ásványos, lendületes és kerek, telt és termékeny, citrusok - mandarin és narancs, kapor, citrom is emelik, majd gazdag pirított dió, sós lecsengéssel, finom. 96/100
Szent Tamás Hárslevelű 2018 - Gyönyörű, elegáns narancsvirágos mézillatú gyógynövényes-diós fűszeres édes jegyekkel, mégis pikáns bor - érett körte és mézédes dinnye, borsos lecsengéssel. 96/100"
A teljes cikket, illetve a Katával készült videót a Wine Anorak oldalán tudod megtekinteni.